Att hitta sin publik, 30 hp

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen riktar sig till dig som är verksam inom filmområdet och behöver tänka innovativt kring publikarbete. Syftet är att utveckla din förmåga att skapa möten mellan film och publik, och utforska nya produktionsformer och visningsmöjligheter.

OBS pga situationen med Covid-19 kommer kursen att erbjudas på distans.

Du övar dig i att tänka strategiskt i alla faser, från genomförandet till de aktiviteter som skapar mervärde runt ett verk, till exempel samtal, seminarier och workshops. Utifrån en specifik kontext får du arbeta praktiskt och träna på att identifiera möjliga former för samverkan för att förverkliga dina projekt. Du lär dig också att göra självständiga avväganden och kvalificerade bedömningar av ekonomiska och juridiska villkor.

Kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops, platsbesök, grupparbete, projektarbete, fallstudier och individuell handledning. Studierna bedrivs genom ett undersökande, kollaborativt förhållningssätt. Perspektiv från en rad olika aktörer på filmområdet lyfts också in under kursens gång.

HDK-Valand samverkar med partners som Forum för Visuell Praktik, Göteborg Film Festival, Handelshögskolan och andra institutioner inom Göteborgs Universitet. Kring denna kurs sker även samarbete med Filmkontoret Göteborgs stad, bland annat i samband med publika arrangemang och specifika gästföreläsningar.

Denna deltidskurs är utformad för att underlätta för yrkesverksamma och personer med befintliga åtaganden att få tillgång till fortlöpande yrkesutveckling inom universitetsutbildning på ett flexibelt sätt. Undervisningen på plats i Göteborg sker 2-3 dagar i månaden och övriga studier kan ske på distans. Vi ser gärna sökande från hela landet.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.hdk-valand.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Att hitta sin publik, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT20 Dag, 50 % 31 aug 2020 - 6 jun 2021 Sen anmälan

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Sök till höstkursen 2020

1. Anmäl dig till kursenantagning.se
    Anmälan öppnar: 16 mars 2020.
    Sista dag för anmälan: 15 april 2020.

2. Skicka in ditt arbetsprov i SlideRoom
    Period att skicka in arbetsprov: 16 mars - 22 april 2020.

En ansökan är inte giltig utan ett korrekt inskickad arbetsprov.

Arbetsprovsinstruktioner inför höstkursen 2020

Utbildningen kommer att innehålla uppgifter och övningar där studenter är med och arrangerar sammanhang för möten mellan film och publik. I arbetsprovet ska du beskriva hur ett sådant arrangemang skulle kunna se ut utifrån ett eget val av innehåll.

Ansök med följande:

1. Personligt brev som beskriver ett förslag på ett arrangemang du skulle vilja anordna. Vi efterfrågar en tydligt formulerad idé som ska innehålla en beskrivning avvad det är som ska arrangeras, hur detta ska genomföras och för vem. Texten får bestå av max 3 000 tecken (ca en A4-sida) och skrivs in direkt i Slideroom.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in ditt arbetsprov i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Vill du diskutera utbildningsval? Kontakta studievägledningen.

Har du frågor om hur du söker till utbildningen, eposta Admission.

Foto:

Publikt arrangemang kuraterat av studenterna i Att hitta sin publik i samband med Göteborg Film Festival 2020.

Foto: Klara Björk

Kursen/programmet ges i Göteborg.

Sidansvarig: Admission HDK-Valand |Sidan uppdaterades: 2019-12-19