Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till programmet

 1. Anmäl dig till programmet på antagning.se
  Ansökningsperiod: 22 januari - 2 mars 2020
   
 2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom
  Arbetsprovet kan skickas in: 22 januari – 9 mars 2020


En ansökan är inte giltig utan en korrekt inskickad portfolio!

Information om hur du söker till kandidatprogrammet i fotografi

Instruktioner till arbetsprovet

Ditt arbetsprov kan laddas upp som en pdf-fil, flera pdf-filer eller flera bildfiler.

Arbetsprovet till Konstnärligt kandidatprogram i konsthantverk, inriktning Keramikkonst 180 hp ska innehålla:

 1. Personligt brev
  Beskriv varför du söker till utbildningen i Keramikkonst på HDK. Berätta också om hur du ser på lera och keramik som konstnärligt uttrycksmedel och vad du förväntar dig av eller har för bild av utbildningen och yrkeslivet inom området. Brevet ska hållas anonymt. Max 3000 tecken.
   
 2. Bakgrund och erfarenheter
  Lista kortfattat dina tidigare utbildnings- och/eller arbetslivserfarenheter som du anser är relevanta. Max 1500 tecken.
   
 3. Gestaltningsuppgift
  Välj ett föremål ur keramikens mångtusenåriga historia. Visa med bild och beskriv varför du valt föremålet. 1-2 bilder, max 800 tecken.
  Gör en parafras av det valda föremålet i valfritt material. Visa minst 2 bilder av denna tagna ur olika vinklar. Beskriv hur du arbetat med tolkningen av föremålet. 2-4 bilder (du kan ha flera bilder på en sida), max 1000 tecken.
  Hitta ditt eget sätt att ta lösa uppgiften. Vi vill se DIN tolkning.
   
 4. Konstnärlig upplevelse
  Redogör för ett konstverk eller konstnärlig händelse som gjort intryck på dig och som haft betydelse för att du söker till detta program. Beskriv med bild på max 1 sida och text på max 800 tecken.
   
 5. Valfria arbeten
  Visa 6 valfria verk varav minst 3 är utförda keramiska tekniker och material. Ange när de är gjorda, material, teknik och storlek. Max 8 sidor.

 

Gruppen som bedömer dina arbetsprover värderar din konstnärliga gestaltningsförmåga genom:

 • Din förståelse för det keramiska materialets konstnärliga möjligheter och dina förkunskaper inom keramikkonst.
 • Dina konstnärliga färdigheter gällande form, färg och komposition.
 • Din förmåga att tolka och lösa en gestaltningsuppgift samt motivera och beskriva dina val i en sådan.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

Eftersom vi bedömer arbetsprover anonymt ber vi dig att inte ange ditt namn, personnummer eller andra personuppgifter i arbetsprovets olika delar. Dina kontouppgifter kommer inte att vara synliga för bedömargruppen.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Så här går antagningen till

 • Anmälan

  antagning.se anmäler du dig till programmet. Du behöver kanske ladda upp dokument som visar din behörighet.
  Om du inte är svensk medborgare, eller är svensk medborgare som bor utomlands så behöver du antingen styrka avgiftsfrihet eller betala anmälningsavgift.

  Läs hur du gör på antagning.se

 • Urval och antagning

  Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av programansvarig samt representanter från utbildningen. Bedömargruppen väljer ut ett antal sökande som kallas till intervju. Om du inte blir kallad på intervju så stryks din anmälan. Efter intervjuerna rangordnar bedömargruppen de sökande.

  Kallelse till intervju skickas till den e-postadress du har registrerad på antagning.se

  Din grundläggande behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar grundläggande behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

Kontakta oss

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagning eposta gärna Admission.

Sidansvarig: HDK Admission|Sidan uppdaterades: 2020-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?