Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i Metallgestaltning, 180 hp

I den unika studiemiljön i Dals Långed, 17 mil norr om Göteborg, ligger den 1 200 kvadratmeter stora smedjan där du får förutsättningar till ett mångsidigt, tredimensionellt och experimentellt skapande. Här lär du dig bearbetningstekniker som till exempel varmsmide, svets och plåtformning. Verkstadens storlek, utrustning och tillgänglighet ger dig möjlighet att arbeta i alla format, ofta i skarpa projekt och tävlingar gentemot uppdragsgivare och utställningar. Under utbildningstiden får du även möjlighet att visa dina arbeten i olika publika miljöer.

Om utbildningen

Under de tre åren som utbildningen omfattar ingår kurser i järn, stål, offentlig gestaltning, visuell gestaltning, kommunikation samt teori och historia. Du arbetar till stor del i projektform där tekniska, materialmässiga och funktionella krav relateras till rums- och gestaltningsproblematik. Genom föreläsare, gästlärare, workshops och studiebesök får du perspektiv och inspiration till ditt arbete och kan sätta det i relation till teori samt vår omvärld, samtid och historia. Du uppmanas att delta i nationella och internationella utbyten, tävlingar och utställningar som ligger till grund för framtida nätverk.

Kurser i Visuell gestaltning och kommunikation samt Teori och historia sker tillsammans med studenter på de andra konstnärliga kandidatprogrammen på HDK-Valand vid Steneby.

Programmet är en del av den internationella miljön på HDK-Valand vid Steneby. Undervisningen sker på engelska, till exempel föreläsningar och handledning. Om du är svenskspråkig får du utföra vissa moment på svenska, om det är möjligt med hänsyn till studiegruppen. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Besök Metallgestaltning på facebook och instagram!

Innehåll

Det första året är grundläggande uppbyggt kring fördjupade kunskaper i teknik, material och uttryck. Du får lära dig om materialens egenskaper, inklusive de metaller som är mindre vanliga i smide såsom rostfritt stål, koppar och aluminium. Du får även tid att etablera och förstärka ditt konstnärliga språk, undersöka hur din konstnärliga idé möter sociala sammanhang.

Andra året betonas medvetenheten om relationen till omvärld, samtid och historia. Du får en orientering i pågående diskussioner inom konsthantverk, design, konst och offentlig gestaltning. Möjlighet till praktik eller studieutbyte med en annan skola ges.

Under det tredje året ges större utrymme för individuellt formulerade projekt av den studerande i samråd med handledare. Fokus ligger på omvärldsrelaterade projekt i offentliga rum. Du får kommunicera dina resultat på flera olika offentliga platser som mässor och utställningar inom- och utomhus. Vårterminen avslutas med ett självständigt examensarbete om 15 veckor.

Arbetsområden/fortsatta studier

Utbildningen ger dig förutsättningar att arbeta med uppdrag för privata och offentliga uppdragsgivare, utställningar och egen konstnärlig verksamhet. Utbildningen förbereder dig även för fortsatta studier på avancerad nivå.

Examen

Konstnärlig kandidatexamen i konsthantverk med inriktning Metallgestaltning.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov och intervju. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på http://hdk.gu.se/utbildning/metallgestaltning-180hp/ansok

Konstnärligt kandidatprogram i Metallgestaltning, 180 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Dag, 100 % Stängd

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19614
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-03-02
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://antagning.se
ORT: Bengtsfors
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska


Programmets mål och upplägg

I utbildningsplanen kan du läsa mer om programmets mål, innehåll och upplägg.

Utbildningsplan för Konstnärligt kandidatprogram i metallgestaltning

Sök till programmet

  1. Anmäl dig till programmet på antagning.se
    Ansökningsperiod: 22 januari - 2 mars 2020
     
  2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom.
    Arbetsprovet skickas in senast: 22 januari – 9 mars 2020


En ansökan är inte giltig utan en korrekt inskickad portfolio

Steneby

Kursen/programmet ges på Steneby.

Följ Metallgestaltning

Följ Metallgestaltning på Instagram     Följ Metallgestaltning på Facebook

Karin Kent Grundberg, student från Sverige

Bildspel Metallgestaltning kandidat

Klicka för fler bilder.

Fotograf: Natalie Greppi

Fotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie GreppiFotograf: Natalie Greppi

Sidansvarig: Admission HDK-Valand |Sidan uppdaterades: 2019-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?