Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarlyftet

Vi erbjuder två kurser inom ramen för Lärarlyftet med start hösten 2020. Genom Lärarlyftet kan du som är lärare komplettera din legitimation med fler behörigheter.

Bild för lärare åk 7–9

Den här kursen ger dig möjlighet att utveckla din lärarkompetens inom ämnet bild. Den vänder sig till dig som redan har en lärarexamen, men inte i bild för åk 7–9. Du ska vara anställd som lärare och ha arbetsgivarens godkännande.

Slöjd för lärare åk 7–9

Genom den här kursen får du möjlighet att utveckla din lärarkompetens inom ämnet slöjd. Slöjdämnet på HDK-Valand har haft kurser i 13 tidigare omgångar av Lärarlyftet och utbildat cirka 370 lärare med goda kursutvärderingar.

Möjlighet till validering

I enlighet med Skolverkets direktiv erbjuds kursdeltagarna i de två kommande lärarlyftskurserna att få sina befintliga kunskaper och färdigheter validerade i relation till målen för lärarlyftskursen. Den som efter validering bedömts redan uppfylla delar av kursmålen behöver därefter inte delta i de kursmomenten.

Valideringen kan genomföras utifrån en kombination av olika typer av underlag, exempelvis kursintyg, praktiska eller teoretiska prov, specifika uppgifter och intervju. En validering påverkar inte längden på den validerades studier i lärarlyftskursen som pågår 3 terminer för alla. Däremot får den som validerats en lägre studietakt under kurstiden genom att man befrias från vissa moment.

En validering är frivillig, den görs efter ansökan från den som antagits till kursen. Ett formulär för ansökan om validering kommer att finns tillgängligt i samband med att besked om antagning till kursen lämnas.

Den som vill ansöka om validering ska inte göra något i samband med ansökan till kursen – anmäl dig till kursen på vanligt vis via antagning.se. När ansökningstiden gått ut granskas ansökningarna utifrån behörighetskraven, därefter skickas antagningsbesked ut till dem som antagits. När vi får besked om vilka som antagits kommer vi att informera om möjligheten att ansöka om validering.

Du kan läsa mer på Skolverkets webbplats: Lärarlyftets kurser för lärare

Sidansvarig: Admission HDK-Valand |Sidan uppdaterades: 2020-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?