Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, Smyckekonst, 120 hp

HDK-Valand:s masterprogram i konsthantverk grundar sig på ett konstnärligt, undersökande arbete kring koncept genom material. Utifrån din valda inriktning inom keramikkonst, smyckekonst eller textilkonst uppmuntras du att utveckla utforskande arbetsmetoder, fördjupa din kunskap kring material och gestaltning samt undersöka konsthantverkets samtida identitet och betydelse. 

Masterprogrammet har ett nära kunskapsutbyte och samarbete med både kandidatprogrammen och forskarutbildningen inom konsthantverk på HDK-Valand och är en del av den konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Om utbildningen

Utbildningens syfte är att ge en fördjupad, konstnärlig kunskap inom området konsthantverk med specialisering inom keramikkonst, smyckekonst eller textilkonst. Professorer, lärare och tekniker med olika specialkunskaper fungerar som handledare i arbetet. Inbjudna föreläsare och gästlärare ger nya perspektiv på det egna arbetet, samt utblickar mot konstvärlden och samhället nationellt och internationellt.

Studentgrupperna är små och samarbetet nära mellan studenter och personal. Genom ateljésamtal, kurser, föreläsningar och seminarier hålls de ständiga samtalen levande. Du tränas i att kritiskt reflektera över ditt arbete och att sätta det i ett sammanhang.

HDK-Valand:s miljöer är välkomnande och inspirerande. Du får tillgång till välutrustade verkstäder med specialiserade tekniker till din hjälp. Du får en egen arbetsplats och du har universitetets konstbibliotek nära till hands inom skolans väggar.

Utbildningens språk är engelska. Undervisning på svenska sker om endast svensktalande lärare och studenter är närvarande.

Innehåll

Under utbildningen får du tillfälle att utveckla din förmåga att initiera och driva konstnärliga projekt, vilket kräver självständighet och initiativförmåga. Stor vikt läggs vid att skapa förtroende för din egen arbetsmetod.

Det individuella ateljéarbetet kombineras med gemensamma och individuella genomgångar, muntlig och skriftlig presentation, teoretiska diskussioner och seminarier för att ge dig redskap att analysera ditt arbete.

Arbetsområden / fortsatta studier

En avslutad utbildning ger kvalifikationer för ett professionellt yrkesliv som keramik-, smycke- eller textilkonstnär. Du har dessutom förberedande kunskaper för att söka vidare till forskarutbildning inom området.

Examen

Konstnärlig masterexamen i Konsthantverk.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Konstnärlig kandidatexamen eller motsvarande samt språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B. Därtill krävs godkänt arbetsprov.

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på http://hdk.gu.se/utbildning/master-smyckekonst-120hp/ansok

Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, Smyckekonst, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Dag, 100 % Stängd

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-15093
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-01-15
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: http://www.universityadmission...
ORT: Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska


Programmets mål och upplägg

I utbildningsplanen kan du läsa mer om programmets mål, innehåll och upplägg.

Utbildningsplan för Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, 120 hp

Sök till programmet

  1. Anmäl dig till programmet på antagning.se
    Ansökningsperiod: 16 oktober 2019 - 15 januari 2020.
  2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom.
    Arbetsprovet skickas in: 16 oktober 2019 - 22 januari 2020


En ansökan är inte giltig utan en korrekt inskickad portfolio

Göteborg

Kursen/programmet ges i Göteborg.

Ruth Gilmour, student från Skottland

Bildspel Master Smyckekonst

Degree project by Karin Riddarstolpe. Photo: Natalie Greppi

Degree projecty by Sara Beck-Hanssen. Photo: Natalie GreppiDegree project by Jussi Järvinen. Photo: Natalie GreppiStudent workshop in jewellery art. Photo: Natalie Greppi

Sidansvarig: Admission HDK-Valand |Sidan uppdaterades: 2019-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?