Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studievägledning

Studievägledare hjälper dig som är intresserad av att studera vid HDK-Valand. Studievägledare tar emot alla slags frågor och kan lotsa dig vidare inom Göteborgs universitet och HDK-Valand beroende på dina funderingar.

Frågorna kan handla om:

 • Program och kurser: vad gör man under en utbildning på HDK? Vad finns det för liknande utbildningar i Sverige och utomlands?
   
 • Studie- och karriärvägledning: Planering av dina studier och vad du ska göra när du har tagit din examen.
   
 • Att studera med en funktionsvariation: Göteborgs universitet erbjuder "särskilt pedagogiskt stöd" för att underlätta studierna för studenter som behöver stöd. Exempel på stöd är anteckningsstöd, anpassad kurslitteratur, anpassad examination, mentorsstöd eller särskilda programvaror som kan underlätta läsande och skrivande.
  Läs mer om Pedagogiskt stöd vid Göteborgs universitet.
   
 • Språkhandledning: Enheten för akademiskt språk (ASK) erbjuder språkhandledning (i svenska och engelska) för alla studenter vid Göteborgs universitet.
  Läs mer om Språkhandledning vid Göteborgs universitet.
   
 • Behörighet:
  För att kunna bli antagen till program och kurser ska du uppfylla behörighetskraven. Om det finns skäl kan universitetet besluta om undantag från behörighetskraven baserat på reell kompetens. Ansökan om att bli behörig genom reell kompetens görs i samband med att du anmäler dig via antagning.se. Bedömningen görs specifikt för den utbildning du söker till.
  Läs mer om reell kompetens på Antagning.se
   
 • Tillgodoräknande av tidigare utbildning
  Som student har du rätt att ansöka om att få tidigare, likvärdig utbildning tillgodoräknad. Detta gäller både svensk och utländsk utbildning. Tillgodoräknande av hel kurs ska göras innan kursstart.
   
 • Skjuta upp studiestarten
  Om du är antagen till en utbildning, men inte kan påbörja utbildningen den terminen, kan du ansöka om att få anstånd med studiestarten. Särskilda skäl krävs för att få anstånd. Dessa skäl ska inte varit kända eller förutsägbara i samband med anmälan till utbildningen. Du ansöker om anstånd direkt till utbildningsenheten vid Göteborgs universitet.
  Läs mer om att skjuta upp studiestarten.
   
 • Återupptagande av studier:
  Har du tidigare studerat på HDK och nu vill återuppta dins studier ska ansökan om att återuppta studierna vara HDK tillhanda senast 1 april inför höstterminen och 15 oktober inför vårterminen.


Kontakt för studievägledning

Lena Collin, Göteborg

Ann-Sofie Julin, Steneby

Sidansvarig: Admission HDK-Valand |Sidan uppdaterades: 2020-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?